Julpyssel hittills med barnen i år har bland annat bestått av att gör apelsinhängen med nejlikor samt chokladdoppade mandelmassefigurer. Pyssel som fungerar bra att göra tillsammans med barnen.
Christmas crafting with the kids so far this year has consisted of for example making hanging orange adornments with cloves as well as "mandelmassa" (alond mass) figures. Both good craftings to be done together with the kids.
Barnen tyckte dock det var lite knepigt att sticka in de trubbiga nejlikorna och det kunde göra lite ont på fingrarna. Men det gick snabbt att bli klar med sin apelsin.
The kids thought it was a little tricky to stick the blunt cloves though and it hurt a little on the fingers. But they where fastly made.
Jag hjälpte till med sidensnörena och sen hängde vi upp dem i barnens rum, så nu luktar det lite juligt hos dem.
I helped with the silk ribbons and then we hang them up in the kids room, so now it smells a little christmasy in their space.
Vi har pyntat vårt rosmarinträd vid köksfönstret med små julpynt, det blev mysigt kitchigt. Där står också en amaryllis som vi följer den varje dag. Den verkar vara trestänglsad och kommer nog överleva fjärde advent.
We decorated the rosemary tree at the kitchen window with small christmas ornaments, it's looking really cozy. There's also an amaryllis that we follow each day. It seems to be three stemmed and will probably survive fourth advent.
Till konfekt föredrar jag mandelmassa (50% mandel och 50% socker) framför marsipan (marsipan 25% mandel och 75% socker), som jag tycker är alldeles för sött.
To confectionery I prefer "mandelmassa" (50% almond and 50% sugar) before marzipan (25% almond and 75% sugar), which I think is way too sweet.
Mandelmassa är kanske lite svårare att forma, då det torkar snabbare. Men med en liten sats delat på två vuxna och två barn blir det lagom stor aktivitet ändå.
"Mandelmassa" is a bit more difficult to form, since it dries up faster. But with a small set divided for two adults and two children it makes a farily decent size activity anyway.
Det blev grisar, tomteluvor, maskar (gissa vem) mm. Därefter heldoppade vi dem i riktigt mörk choklad. Sen ställde vi dem på balkongen för att torka snabbare.
We made pigs, santa's caps, worms (guess who) etc. Then we whole dipped them in really dark chocolade. Once finished we put them out on the balcony for drying them faster.
Någon råkade visst säga att "hoppas nu inte kråkorna tar dem". Då turades barnen om att stå på stol och vakta sötsakerna.
Someone happened to say "hope the crows don't take them". Then the kids took turns standing on a chair guarding the sweets.
Så här tjusiga blev tomteluvorna och grisarna. Barnen gillar inte riktigt den starka chokladen, men vi vuxna desto mer.
This is how nice the santa's clauses and pigs became. Kids didn't really like the strong chocloade, however so much more the adults.
No comments:
Post a Comment