Under november har det varit gott om olika äppelsorter i livsmedelsaffärerna, vilket inspirerat mig i köket. Har bland annat gjort några omgångar av äppelpaj med lite olika sorter av äpplen enligt samma recept jag använde för blåbärspajerna, under september (från min mors gamla finska skolkokbok).
During November there's been a variety of apples to choose among in the grocery stores, which has inspired me a lot in the kitchen. Have for example made a few rounds of appelpies with different kinds of apples according to same recipe I used for the blue berry pies, in September (from my mothers old cooking book from school).
Den här är verkligen en favoritdessertpaj att förgylla kalla höstkvällar med. Jag gör degen helt utan socker, har det bara på äpplena liksom en del kanel. Labbar fortfarande med tjockleken på pajbotten. Ska nog göra den lite tunnare nästa gång.
This is truly a favourite dessert pie which definitely can enhance a cold autumn evening. I make the dough without sugar, I have it only on the apples as well as some cinnamon. I still laborate with the thickness of pie bottom. Think I will make it thinner next time.
No comments:
Post a Comment