Tuesday, March 11, 2008

Springy Knittying

Senaste knitty är ute, ett bra nummer med många favoriter! Spetshalsduken Lace Ribbon Scarf, skulle förmodligen kunna bli en året-runt-favorit med sitt enkla vackra organiska vågönster. Det undersköna och samtidigt spejssade mönstret i spetsjalen Laminaria gillar jag också mycket. Kanske nästa sjalstickningsprojekt? Supercoola japansk-fransk-stilade Nob hill platsar i kategorin vill-ha-nu! Nog kunde dessutom en Brighton komplettera mitt enkla väsksortiment.

The latest knitty is out, a great issue with many favourites! Lace scarf Lace Ribbon Scarf could become a year around favourite with it's simple organically wavy pattern. I also like the exquisitely beautiful and at the same time kind of futuristic pattern in the lace shawl Laminaria. Perhaps my next shawl project? Super awesome japonaise-french style Nob hill belongs to the category want-now! And probably a Brighton could complement my humble bag assortment.

5 comments:

Mia said...

Visst var det mycket fint i det här numret? Jag blev alldeles tossig igår kväll ;) Det var länge sen jag föll för något där. Jag är supersugen på västen, honeycomb.

Linda said...

Vad kul att du gjorde detta inlägget, har inte helt koll på Knitty märker jag, vilket jag verkligen får ändra på. Jag håller med om att Lace Ribbon sjalen är fin. Jag gillar även västen Talia. Så måste jag ju också erkänna att jag än en gång blivit inspirerad av det du gör, och har börjat på en That Little Scarf i silke :-).

PetraO said...

Mitt melodifestivalstickande kommer att bli Lace ribbon! Den är verkligen jättefin.

Anna said...

också såld på sjalen lace ribbon, vilket garn har du tänkt använda?

Elena said...

mia: Jo, det var oväntat många knittymönster i vår som hamnade på vill-sticka listan! Håller med dig om att det var ett bra tag sen de hade något intressant.

Det här med västar är vekrligen något jag velat göra ett bra tag nu, men inte riktigt hittat "det rätta mönstret". Honeycomb är helt klart ok!

linda: Kanske har du inte "upptäckt" Knitty eftersom de senaste numren faktiskt varit lite trista, få projekt som nått hela vägen fram. Men nu känns det som att det börjar likna de tidigare numren - med många inspirerande mönster.

petrao: Åh, ska bli spännande att följa dina framsteg med Lace Ribbon halsduken!

anna: Det lutar mot något garn i silke eller någon silkesblandning, kanske med inslag av lin? Har dock inga konkreta garnförslag. Har du några garnidéer?