Friday, February 02, 2007

Familjeliv

Wow, vilket intensivt liv det är med två småttingar. Från första stunden på morgonen tills det är dags att sussa gäller det att vara på alerten med en nio månaders, som står mot allt han kan - hela tiden, och en knappt två och halvt åring som gärna vill pyssla och syssla - helst med mamma eller pappa. Egentid - vad är det? Men det är värt varenda sekund. Att ha barn är skitkul helt enkelt!
Som när Anthea strax innan middagen tar ut en vit låda ut i vardagsrummet och sätter sig i den med sin stora handväska, som hon fått av mormor. Hon förklarar tydligt för oss att hon åker bus. När vi frågar henne vart hon ska resa förklarar hon att hon ska åka till sin favoritdestination 'en planet'. Vad det är har hon lärt sig i 'Barbapapa reser', som ju reser till en annan planet för att leta efter Barbamama. Spanien är också ett populärt resmål då farfar bor där.
Pappa lagade grekiskt ikväll och det blev 'tzutzukakakia', grekiska köttbullar i tomatsås som han lärt sig laga under sin tid som arkeolog i Grekland, och bulgurröra till. Supersmarrigt tyckte alla!

No comments: