Saturday, January 13, 2007

Planer för det nya året!

Senaste veckan har varit som en enda utdragen suck, en lång utandning. Uppsatsen är inlämnad och endast opposition åsterstår, en småsak i sammanhanget. Både mannen och jag snyltade svårt på sömntimmarna månaden innan uppsatsinlämning. Vi ville vara med barnen, hålla hemmet flytande OCH ha egentid/pluggtid. Så senaste veckan har det i princip bara tagits igen. Det har varit med en känsla av lättnad eftersom jag inte längre behöver gå omkring och känna mig tidspressad.

Även jag fick klappar i år, varav en del med stickanknytning. EZ-boken 'The Opinionated Knitter' är intressant läsning, och givetvis hoppas jag komma igång med några av hennes projekt någon gång. 'ScarStyle' har massor av kul halsduks- och sjalmönster som säkert kommer att komma till användning. Dessutom fick jag tre nystan Kid Silk Haze i en underbart dov blå-grå-turkos färg. Har inte bestämt vad de ska användas till. Varför inte en wavy-halsduk? Effy/Anna har gjort en tjusig sådan. En smal version av denna Berroco-sjal kanske kunde bli nåt'? Eller en sjal baserad på Vouges 'drop-stitch'-basmönster. Yarnboy har gjort något åt det hållet.

Stickplaner för 2007 har jag givetvis en del. Här är en del bara för att nämna några: Forecast, Lady Eleanor, Clapotis, Brilliant Retro, Temting II, Blaze och Garnstudio-kofta. Flera av dessa mönster stickas "som en tub" varför de kräver 80cm:s rundstickor. Så året får börja med stickinvesteringar i form av sådana i olika stickstorlekar. Det ska bli så najs att sticka den här typen av plagg då jag verkligen avskyr att montera ihop stickade delar. Det är också därför jag inte skrivit mer om Parka-koftan. Det är bara såååå tråkigt och svårt att få till det! Men jag ska ta tag i det också, på ett eller annat sätt!
Igår prövade jag på stickfastheten avseende forecast-koftan. Borde visst gå ner en halv storlek så att det blir tilräckligt tight, utan att jag ska behöva sticka allt för hårt.

2 comments:

Klara said...

Inga sockor???!! Jag är CHOCKAD! ;o) Hehehe...neeerrråå... Kram å Gott Nytt på dig!

Elena said...

Asså ... jorå självklart blir det socksticke även år 2007! Kanske ett par Jaywalkers, eller Embossed Leaves eller ett par raggisar eller ett par cloggisar, räknas det? Och, i år ska jag komma förbi din sockgarnsbutik! Ska också gå på stickcafé har jag tänkt mig. Förra året lyckades jag komma iväg en gång!