Friday, January 05, 2007

Ode till en mugg

Inför julen besöktes med maken och barnen Stortorgets julmarknad i Gamla stan, och där inhandlades två till synes oansenliga muggar. Men låt dig inte luras, det handlar om sann skönhet och funkis på hög nivå. Drejjade till en behändig form och storlek passar de både till cappucinon och théet. Så tunna, så tunna, väger de knappt något trots att de känns så gedigna i sin vackra infärgning. Dessa lerkärl i nyanser av ärgad koppar känns snarare som reliker från en svunnen tid, uppgrävda av självaste arkeologen.
Den rara krukmakarens fru som stod i ståndet med sitt inbjudande leende försäkrade oss om muggarnas beständighet då de bränts i ugn i över 1000 grader. Den pratglada frun bjöd oss även att besöka deras krukmakeri Argilla i Österlen och skulle det inte vara för avståndet så kanske det hade varit möjligt. Men vem vet kanske skickas en beställning via mail till deras verkstad på ytterligare någon av deras "namnlösa" oemotsåndliga muggar.

6 comments:

Weronica said...

Det är bara att hålla med - sann skönhet!

Elena said...

Min bästa inredningsdetalj just nu ;o)

Hanna said...

Hej hoppas julen var bra för dig/er också! Muggen ser fantastisk ut och blir alldeles magisk när man läser din beskrivning. Jag önskar mig nya muggar utan färgglatt tryck, lite mer rustika som de här! Tack för inspirationen!

Gott nytt år!

Bim said...

Den muggen... Den kräver bara sitt innehåll, och en god bit extra mörk choklad... basta ;)
Den ÄR totalt underbar helt enkelt, hua... älskar den...
Må så gott... värmländskan... kramis och god fortsättning och fortsätt njuta av din sköna mugg också...
Sjöbackas blogg

Anna said...

Jäkligt snygg mugg! Ser perfekt ut att både hålla i och att dricka ur.

Elena said...

Mmm... muggen är en vinnare, utan jämförelse! Oj, vad den är go' att hålla i, speciellt nu under de sista timmarna innan inlämning av uppsatsen.

Hanna: här har julen gått i hemmets tecken. Mycket mys och god mat! Nya året ser jag fram emot - det ska bli en hel del pysslande om jag får önska! Önskar dig också massor av pysselinspiration för det nya året!!

Bim: Mmmums, mörk choklad är perfekt till kaffepausen! I alla dess former, bara det är riktigt många procent choklad i ;o) God forttsättning!

Anna: Tänk att en mugg kan vara så igenomtänkt, falla så mjukt och lätt i handen! Ett litet mästerverk helt enkelt!

Nä, nu ska jag sluta lovsjunga den här muggen och skriva det sista på uppsatsen! Tjolahopp!