Wednesday, December 13, 2006

Garnstudios sommarmode

Vet inte om det är garnerna eller om det är mönstrena jag inte riktigt gillar. Men det var inte lätt att hitta särskilt många solkara favoriter bland Garnstudios planerade vår-/sommarplagg, och ändå fanns det ganska många modeller att välja bland. Garnstudios designers verkar ha en speciell förkärlek för de kortare tröjjmodellerna, såna som slutar ovanför naveln, och gärna med korta ärmar, vilket jag varken tycker är snyggt eller särkilt praktiskt. Men om man kan se igenom dessa 'brister' finns det några mönster som faktiskt har potential, såsom kofta, tunika, kofta, sjal, kofta, barnbolero, kofta.
Har shoppat ett vindunderligt vackert sjalmönster, Half-pi Shawl av Grace Anna Robbins som jag vill sticka pronto. Den är baserad på Elizabeth Zimmermanns Pi Shawl, men är alltså halvcirkulär. Kan dock inte komma på vilket garn jag ska använda, och helst skulle jag vilja ha originalgarnet, Schaefer Anne. Men jag borde använda upp sådant som finns i mitt garnförråd. Det ska hur som helst vara ett garn som är ungefär 150 m/50 g.
Antheas första luciafirande var så fint att se, med tomtar, lucior, tärnor, staffans och tjusiga pepparkaksgubbar. Anthea som övat massor på dagis och sjungit spontant på sångerna hemma var så fascninerad av att lekgården var fylld av föräldrar att hon mest satt och studerade dessa.

4 comments:

Maud said...

Vilket härligt shalmönster du har beställt!

Elena said...

Visst är den snygg. Den ska sitta på väldigt bra också, även när det blåser lite, har jag hört ryktas om!

Anna said...

Woooow, en så vacker sjal! Ska bli sååå spännande att se den på dig sen! Gärna bild då tack, om man får ha lite önskemål! Ursnygg!

Elena said...

Mmm, det kliar i fingrarna att sätta igång med den, jag måste bara avsluta mitt pågående projekt - Kim Hargreaves parkan. Och det, är en helt del joxande med mattress stitch, eller vad det heter på svenska, som är helt nytt för mig. Men sen ska jag äntligen sätta igång med sjalen. Alltså när jag först är klar över garnval. Och sen, kommer givetvis bilder upp, lovar.