Friday, December 22, 2006

Nu är det jul igen...

Vi har förberettt det mesta inför julaftonsfirandet. Det blir ingen gran i år eftersom Leo är i en fas när allt åker i munnen, golvgran går helt enkelt bort. Sen har vi inte hittat någon bordsgran vi gillar. Men kylen är sprickfärdig med godsaker, klapparna är inhandlade, och hemmet dekorerat med vintermys och annat julpynt. Ikväll ska vi slå in julklapparna och förhoppningsvis kan vi ta det lugnt imorgon. Snacka om kontrast mot hur mina 'dagen innan julafton' såg ut före jag fått barn.
Älvor är härligt sagolika, mystiska och samtidigt så befriade från religiöst klet och sentimentalitet. När snöbollsälvorna hänger i fönstret hemma hos oss vet man att det är vinter. De strösslar ut sitt älvglitter och sveper med älvtrollspöt för att sprida lite skimmer över vardagen.
Snöbolleälvorna samsas med vita julstärnor och en vit lykta i fönstret där det mesta går i vitt. Där ligger också lite av de pepparkakor Anthea bakade med pappa Attila för några dagar sedan. Det var helt klart en succé, att baka pepparkakor, även om Anthea mest ville speeda på själva baket och helst mumsa i sig degen innan gräddning.
Min favoritjulblomma är den vitsippeliknande julrosen. Har haft en sån en gång tidigare som klarade sig över julen men inte så mycket längre. I år ska jag surfa fram information om hur man sköter en sån här ljuvlig julvarelse. På bordet ligger också en del saker som väntar på att paketeras.

Bokhyllan i vardagsrummet har fått sig en murrigt röd och sammetslen långduk från Indiska. På kvällarna tänder vi ljusen i Ittalavärmeljushållarna som ger ett underbart sken i olika färgnyanser.

Favoritjulprydnaden i år är nog ändå den här söta glitterkotten som Anthea dekorerat själv på dagis!

6 comments:

Anna said...

Ser mysigt ut! Jag älskar också Julrosor!
Hoppas att du har haft en underbar helg!

Elena said...

Mmmm, det har varit skönt med helg och så har det ätits massor med god mat! Dock inget stickat, och nu närmar sig inlämnings deadline för min uppsats (8 jan) så det lär inte bli mycket före dess heller. Men sen...

Mia said...

Julrosor är min favorit också! Hoppas den lever än. Min mamma fick en för några år sen, och hon planterade ut den. Den har faktiskt kommit igen flera säsonger!

Elena said...

Jorå, den lever än, den vackra julrosen. Blomskaften har visserligen blivit lite mer utdragna och blombladen börjat skifta färg mot det gröna hållet. Några blad har också börjat sloka. Men ojj vad glad jag blir varje gång jag ser den!

Kul att det går att planta ut dem! Någon gång, när vi flyttar ut till hus, skall jag ha en hel rad med julrosor....

anne said...

this pine cone is so pretty with its delicate frosting of glitter—i LOVE pine cones and am so glad to see them at christmas time.

Elena said...

Oh, I love everything about pines - the scent of pine trees are amazing, the nuts are delicious and the cones so pretty! They are especielly dear to me as they grow in the home village of my father - Agros in Cyprus.

This particular glittering cone is decorated by my two year old daugher at her kindergarden and is my absolute favourite Christmas thing this year!