Saturday, December 09, 2006

Bland popstjärnor och snajdare

Knittys vinternummer är ute och efter snabb genomläsning har jag några favoriter. Sagolik gosedino, kanske till Anthea, att skrämma fula prinsar med. I ull skulle jag kunna tänka mig göra den stickade bebiboken. Eftersom jag aldrig stickat vantar är jag sugen på att pröva, och kanske kunde dessa vantar bli mina första? I år blir det inga stickade presenter, eftersom jag har min uppsats att pula med. Annars är halsdukar himla bra klappar, ovh varför inte efter detta halsduksmönster? Praktisk barnkofta eller snygg tjejjkofta hamnar på listan över möljiga framtida koftprojekt. När jag ser de här skridskoskydden inser jag hur länge sedan det var jag åkte skridskor. Kanske inte på årtionden. Men framtiden ser annorlunda ut siar jag. I Magknits december nummer hittade jag en snygg festsjal som jag bara måste sticka och fräsiga användbara grytlappar.

Det börjar bli trångt i kassen med blivande parkan och snart är det dags att börja blocka, montera och sticka på de sista delarna. På informationssidan i Rowan magazinet rekommenderas att man stryker på de uppinnade delarna med hett strykjärn på en våt handduk. Frågan är bara var jag ska få plats att blocka alla delarna. Det går väl bli ett nattprojekt, när barnen ligger och sover på säkert avstånd, på vardagsrumsmattan.

Vår lille snajdare har börjat krypa och en är han i sitt rum, andra stunden är han i badrummet eller i köket vid kastrullerna. Och att få dem på näsan är mindre kul, ändå ska det prövas igen och igen.

Pappa och dotter spelade tillsammans som värsta popstjärnorna häromdagen när vi hälsade på hos moster Anna och hennes make. Eller, Anthea var väl mest förtjust i plektrumet som var plyschigt och rött och mumsigt!

2 comments:

Hanna said...

tack för tipset, beger mig till Knitty för att se om det finns något jag gillar där också. har varit dåligt de två sista numrena tycker jag.

söt-sötaa barn! :-)

Elena said...

Visst är de goa, de små raringarna!

Håller med om att de senaste numrena varit trista, men KnittyWinter kändes faktiskt en aning bättre!

Och, Knitty 2007-kalendern ska visst ha en extra tjusig majmodell ;o)