Monday, November 27, 2006

Snablar och stickbloggar

Ibland undrar jag hur många fler färdigastickade objekt jag skulle ha om jag spenderade lika mycket tid på att faktiskt sticka som jag gör på att spana in stickbloggar. Men vad tråkigt det skulle vara utan den inspiration det ger. Upptäcker ständigt nya stickare/-erskor som delar med sig av sina erfarenheter. Det senaste fyndet är knitspot som underhållande skriver om och visar sina fantastiskt läckra halsdukar, sjalar, garner mm. Sen att jag faktiskt besparar mig både tid och besvär genom att lära från andras erfarenheter är inte att underskatta! Har du en favvostickbloggare, tips mottages gärna!

Som det här med att montera ihop till ett färdigt plagg. Har haft en känsla av att det nog bara är jag som tycker att det är så förfärligt bökigt. Men så läser jag hos yarn boy att detta visst är vanligt förekommande. Han visar också med steg för steg-bilder hur man syr så att det faktiskt blir snyggt. Dessa bilder ska jag studera in i minsta detalj när det väl är dags att sy ihop min parka! Dessutom ger Anna i senaste numret av ezinet [Billigt garn mm] braiga tips på hur man syr ihop för bästa resultat.

Backstycket av parkan är uppstickad och nu är jag på g med ena framstycket, som visas på bilden. Du undrar kanske vad det är för märklig snabel i mitten och märkligt spår på högerkanten? Enligt Kim Hargreaves är snabeln något som längre fram (förhoppningsvis) ska användas till att forma en ficka. Spåret av lyfta maskor ska markera var mitten av framöppningens kant är, där också knapparna sen ska placeras. Det blir säkert jättetjusigt det här?!

4 comments:

Bim said...

Hm, funderar lite här... scrollar ner, och funderar än mer... sedan inser jag... Alla goda ting ÄR tre ;) Därav tre snablar, eller??? :)
Hrm, vet någon mer som önskar sig någon som kommer och fäster de där sista trådarna på det man stickar, och inte minst... syr ihop det åt en, hahaha. Hm, vet många saker som skulle bli FO istället för UFO om det vore någon som kom om natten, eller när det nu blir och syr ihop det som ligger här... ;)
Må så gott... värmländskan... kramis och sticka lugnt på tröja och snablar... ;)
Sjöbackas blogg

Elena said...

Ha, ha ... tackar så mycket för din fina slutsats! Nä, blä, ibland vill blogger inte spara alls, och andra gånger blir det trippel uppsättning av samma inlägg. Men annars funkar blogger helt ok!

Ja, man önskar någon hemlig alv eller go' tomte kom och sydde ihop åt en om natten. Men nu ska jag alltså försöka lära mig 'mattress stitch', eller vad det heter på svenska.

Art & Disorder said...

Beautiful!!!BRASIL..BRASIL

Elena said...

Thank you! Brasil seems so great, I'd definitely like to go there sometimes! I currently have a friend there actually who's invited me to visit her there, but with two small children it's not the easiest thing you see. But perhaps, perhaps...