Friday, December 01, 2006

Favvomusik och jultankar

Här börjar äntligen lite 'julstämmning' infinna sig. Blockljusen är ett konstant inslag och på kvällen njuts det av bland annat det underbart goda théet 'Oriental evening' från Bönor & blad. I helgen är det dags att plocka fram jullådan från källaren med bland annat förunderligt rara snöbollsféerna inköpta på Spiti förra året samt djurpepparkaksformarna som jag samlar på. Har allt i djurväg såsom exempelvis älg, kamel, lamm och elefant. Dinosaurien är senaste tillskottet - en vinst från en tävling på LivingbyC&Ws blogg. I år ska kakformarna äntligen användas för första gången i samband med julens bak tillsammans med dottern!
På stereon snurrar favoriten Basement Jaxxs senaste skiva. Inte lika galen som deras förra men minst lika kalasbra! Energi i musikform som rimmar väl med förmiddagens pigghumör.
En julklapp från mig själv inköpt på eBay är dessa underbara röda Noro Silk Garden som jag funderar på att använda till en Clapotis-sjal. Klappar till andra utom barnen har jag däremot inte börjat fundera på än...
Parkaprojektet har fått sin egen stickkasse. Några rader här och där på andra framdelen får jag till i barnens rum samtidigt som vi sjunger barnsånger som Anthea lärt sig på dagis. Nu gäller "Vi komma från pepparkakeland.." och gamla favoriten "Björnen sover..".

2 comments:

Maud said...

Vad vackra Noro nystan du har! jag blir riktigt grön av avund... :-)

Elena said...

Mmmm ... Noro Silk Garden måste nog vara världens vackraste garn ändå! Hoppas det blir lika fint uppstickat!