Thursday, July 06, 2006

Sockan som växer i takt med mina gråa hår

Veckan hittills har bestått av barnens läkarbesök. Antheas nässelfeber visade sig vara den berömda tredagarsfebern, vilket konstaterades efter läkarbesök måndag och tisdag. På onsdag var det ordinarie läkarkontroll för Leo som växer stadigt. Visserligen kan vi inte klaga på vårdcentralens läge i slutet på norrmälarstrandspromenaden, vid stadshuset, men det är skönt att kunna vara hemma och ta det lungt emellanåt.

På förmiddagen är balkongen bästa stället att vara på och slappa med en stickning. Frappé är ett dagligt måste nu i värmen. Hälften vatten hälften mjölk och massor av is ska det vara och det var tur att jag köpte på mig fem paket Nescafé Classic i Athen förra sommaren. Det ska ju vara den grekiska varianten av Nescafé för att frappén ska bli helt perfekt!

Nu börjar äntligen mönstret på min Pomatomus bli synligt. Har repat upp sticket två gånger då det först blev allt för löst i stickövergångarna och k2tog istället för k2tog tbl ungefär tio mönsterrader. Det tar tiiiiid men jag är envis! En av strumpstickorna som är gjorda i metallarmerad plast bröts just av där metal möter plast Inte så smart konstruktion måste jag säga. Och jag borde lyssnat på min intution och köpt trästickorna trots butiksbiträdets 'övertygande' försäkran om plaststickornas tålighet.

Igår misstänker jag att min vän Gunilla fick en överdos av småbarnslivets baksidor. Anthea har ju efter en tuff tredagarsfeber visserligen börjat tillfriskna men är fortfarande helt ur sina gängor. Frustrerad och ilsken uttryckte hon sitt missnöje över det mesta. Leo var törstigare än någonsin i sommarvärmen och ville ha uppmärksamhet titt som tätt. Gunilla höll ändå tappert humöret uppe och distraherade Anthea bäst hon kunde medan mamma och pappa kastade i sig grillad lax respektive entrecote.

I höst ska vi tillsammans med Katarina försöka återta stickjuntan som rann ut i sanden. Inte minst för att jag inte ville ta i ett par stickor p g a någon form av graviditetsnojja. Inge' vidare sticklärare som inte själv har lust att sticka va?! Tills dess får vi fundera på något intressant stickprojekt. Gunilla, vad tror du om penisfodral? Det kanske kunde vara kul och enkelt att sticka - någon som har ett mönster?

Sommar-Knitty är ute med lite godsaker. Bebitulpanskor, baudelairsockor och carpathiahandskar kan jag tänka mig att sticka!

2 comments:

Klara said...

Jisses vilken läcker bild! Ja, sockstickning/FIKA...(inget ont menat Katarina ;0D)... Tänk...utav alla har jag mönster på penisfodral...HAHAHA!
Kika här:
http://www.dangliebits.com/fiber.html

Elena said...

Klara, kan bara säga - du är helt fantastisk!