Monday, July 24, 2006

Grönt är skönt!

2006 är förmodligen ett speciellt år för min syster Anna. Hon är numera kulturvetare, ska bli gudmor till vår lille Leo och så i helgen gifte hon sig med mannen i sitt liv, Magnus. Det var ett vackert bröllop en fantastisk ljummen sommardag! Vigselförrättaren var brudgummens moster. Från kyrkan åkte de nygifta iväg i en turkos Cheva. Efteråt påpekade min fars pysslig (grek-cypriot) att duvorna som stod och pickade i sig riset symboliserade välgång för paret. Fast han blinkade och menade att de förmodligen kommit snarare för matens skull.

Upptäckte att mina senaste sticken är i nästan samma färg. Den till vänster ska bli en Log Cabin Socka ur boken Handknit Holidays i Garnstudios Eskimo i färg 29 (lime-oliv) och den till höger ska bli en fjäderlätt Birch sjal i Rowans Kidsilk Haze i färgen Jelly. Sockorna ska bli till min man och sjalen ska värma mig på hösten.

Tomatplantorna på balkongen har bestämt sig för att storproducera på alla vis. De är redan dubbelt så långa mot vad som angivits på fröpåsen. Och, de har formligen exploderat i små gröna tomater som växer till sig snabbt. Snart kan vi skippa Vivotomaterna och övergå till ekologiskt odlade storstadstomater.

2 comments:

Birgit said...

Hej, Elena!

Thank you very much for your nice comment in my blog. You chose a great colour for your new socks and shawl - wow! And I like the photos of your midsummer party - I wish I could have been there!

Med venlig hilsen

Birgit

Elena said...

I love the colour of the to-be Birch as it resembles of Birch Leaves! This winter my husband and I will be the perfectly matching couple. When he's wearing the green socks (whenever they are finished) and I my Birch shawl. Qute!