Tuesday, July 18, 2006

Första sockan klar!

För två år sedan fick vi en väldoftande stickling med söta blommor på av min mans vän biologen M. Denna doftpelargon är numera en 'buske'. Idag brast den helt oväntat ut i blom för första gången sedan vi fått den.

Idag blev jag också klar med min första socka någonsin! Kanske är det typiskt mig att börja med en avancerad sådan. Nu återstår den andra, men jag tror att den får vänta ett tag. Det är ju tid kvar till höstkylan. Och, så har jag andra kul stickprojekt som pockar på.

4 comments:

petra said...

hej - kul att hitta tillbaka hit till dig - tappade bort dig ett tag...jag skrev ju en del om min mor som dels var textilare(stickgalning) och dels botaniker och därför var detta med garner, tyger samt blommor ju en stor del a min uppväxt....kul att läsa om detta i din blogg!

Klara said...

Nu får du sätta fart på sockstickorna för snart har jag glädjande nyheter att berätta! *hemlar*

Annapuh said...

Hej,
Det var ingen dålig första socka! :o)
Ja, jag gillar verkligen zitrongarnet och ska skicka efter mer vid nästa tillfälle. Ett litet tips är att ni går ihop några stycken och lägger en beställning eftersom frakten kostar 20 euro oavsett om du köper två nystan eller 4 kilo garn. Men wollfactory har väldigt bra service, jag har alltid mailat in beställningen på engelska eftersom jag inte är så himla bra på tyska.
//Anna

Elena said...

Anna, tack för tipset! Ska kolla bland mina garntokiga bekanta ... Klara?

Klara, nu blir jag nyfiken! Har du nytt sockmönster på g? Det låter kreativt!

Petra, he, he ... 'stickgalning' känner jag mig inte som men det finns andra som beskriver mig som något åt det håller ;o)