Friday, July 28, 2006

Farväl smaklöshet och välkommen god stil !!

Första nystanet av det 'jelly'-färgade Kidsilk Haze är nu uppstickad in i den blivande Birchsjalen. Trots att den är fjäderlätt är den väldigt varm att sticka på i sommarhettan. Raderna är lååååååååånga men för varje varv minskas den med någon maska. Birchen är baserad på enkla mönsterupprepningar och enligt sjalmönstret är det nu ca ett och ett halvt nystan kvar till färdig sjal.

Slutet av 80-talet och början av 90-talet var inte direkt modets glansperiod. Jag är inte mycket för tröjjor med överfluffade och formlösa passformer. Kläder ska inte dölja bärarens kropp utan framhäva det vackra. Ursäkta Kim Hargreaves, men även du bidrog till detta elände bland annat i form av designen hos de då populära flätmönstrade jeanströjjorna. Och inte bättre vetandes startade jag någon gång under den här tiden upp två ambitiösa projekt, en killtröjja och en tjejjtröjja. Visserligen aldrig avslutade. Och tur är väl det.

Flätorna är underbara (ovan kabel á la Balenciaga?) men passformen är hjälplöst oformlig. Och jag har säkert lagt in massor av tid och hjärta in i dessa projekt. Men nu är det är dags att säga farväl till dessa gamla projekt. Garnet ska istället användas till nya användbara plagg. Denim People med snygg design av bl a Kim Hargreaves kommer säkert väl till pass.

2 comments:

marianne skutskär said...

vad synd att du inte gör den blå tröjan färdig, den ser så läcker ut med alla flätor o snoningar

Elena said...

Ja, det är med lite sorg som jag ska ta itu med slakten av dessa mönsterspäckade tröjjdelar. Men det måste göras. De kommer ju aldrig att användas. Och det skulle kännas än tristare att se.