Wednesday, December 22, 2010
Traditions in the making
[Picture also featured on these moments blog.]
Chokladdoppade mandelmassefigurer börjar nästan bli en jultradition hemma hos oss (förra årets, förrförra årets). Recept är busenkelt, behövs leklust, mandelmassa, bra mörk choklad och eventuellt strössel. Forma först figurerna av massan, doppa dem sen i smält choklad och strössla medan chokladen är varm. Behöver kylförvaras. Samlade ihop alla papperssnöflingor barnen gjort senaste tiden och hängde dem ovanför vardagsrumsfönstret. Nu dinglar de så fint där i luftdraget. Om jag hade möjlighet skulle jag ha vackra Kelimmattor/väggbonader med sina stora grafiska mönster och fina färger i varje rum. Med det här stickmönstret av Kaffe Fasset skulle jag kunna sticka mig själv en Kelimfilt att vira in mig i i vinterkylan.
Chocolate covered almond paste figures are almost becoming a Christmas tradition at our home (last year, the year before). The recipe is super simple. You need playfullness, almond paste, quality dark chocolate, and perhaps sprinkles. Form figures with the paste, dip in melted chocolate and decorate with sprinkles while chocolate is still warm. Need to be stored in fridge. I collected all paper snow flakes the children has been making and hang them above living room window. Now they dangle so nicely there in the draught. If I had the possibility I would have beautiful Kelim carpet wall hangings with their large graphical patterns and vivid colours in every room. With this knitting pattern by Kaffe Fasset I could knit a Kelim blanket to wrap myself in, in the winter cold.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment