Sunday, November 21, 2010

Chocolates handmade

Making chocolates
Making chocolate ganache
Mia Öhrn, our chocolates teacher
Har fått förmånen att lära mig grunderna i att göra handgjorda chokladpraliner. Så här fina blev de, mina första tempererade praliner när härliga Mia Öhrn lärde ut hantverket. Har alltså temperat choklad, smaksatt tryfflar, gjutit chokladskal, dekorerat med vit choklad och gjutit tryfflar. Tiden bara flög fram, när Mia underhöll och överraskade. Har också fått tips om bra verktyg och ingredienser. Det är exempelvis bra att ha några pralinformar, termometer, chokladpellets och pralinaskar för att komma igång med att experimentera med smak och konsistens.

I've had the opportunity to learn the basics in the making of chocolates. This is how nice they turned out, my first tempered chocolates when lovely Mia Öhrn tought the craft. I've tempered choclate, flavoured ganaches, poured chocolate shells, decorated with white chocolate and poured ganaches. Time just flew, when Mia entertained and surpised. I also got tips on good tools and ingredients. It's for example great to have some chocolate forms, thermometer, chocolate pellets and chocolate boxes in order to start experimenting with flavour and consistency.
I made these chocolates
I made more chocolates
Pralinkartan har nu etthundra butiker som säljer handgjorda praliner.

Pralinkartan (chocolate map) now has one hundred shops that sell hand made chocolates (in Sweden).

2 comments:

Gudrun and Iris said...

yummy!!!!!

londonviennacologne.blogspot.com

Elena said...

They are surprisingly nice. For a first time chocolates maker. I'm quite proud.