Sunday, October 10, 2010
The art of macaroons
Tjoho, Klara och jag har gjort våra första egna macaroons. Vi har vart på kurs med glada och trevliga bagaren Mia Öhrn. Vad skulle du säga om rosa macaroons med hallon och vitchokladfyllning? Eller blåa macaroons med blåbärsmarmeladfyllning? Mia lärde oss hemligheterna bakom lyckade macaroons. Så nu kan vi baka dessa knepiga små franska lyxbakverk.
Gosh, Klara and I've made our first own macaroons. We've been on a course with merry and qute baker Mia Öhrn.What would you say about pink macaroons with raspberry and white chocolate filling? Or blue macaroons with blueberry marmelade filling? Mia tought us the secrets behind great macaroons. So now we can bake these small tricky french luxuary pastries.
Först omgången var med äggvitor på dunk och färdigmalda mandlar. Därefter gjorde vi mandelmjöl på hela mandlar och använde vitor från vanliga ekoägg. Första omgången med rosa macaroons blev sådär, visserligen med ståtlig hatt men sprack lite på ytan. De blåa däremot blev riktigt tjusiga och goda. Vi gjorde även fyllningarna, från scratch och de blev riktigt goda. Bästa förvaringen är längst ner i kylskåpet, men imorgon bitti blir det macaroonkalas här hemma.
First batch was with eggwhites from a big can and ready grained almonds. Then we made our own almond powder from whole almonds and we used egg whites from normal eco eggs. The first batch wasn't so successful, with a nice "hat" but the surface cracked. The blue ones was really great looking on the other hand, and really good. We also made the fillings, from scartch and they became really tasty. Best way to store is in the bottom of the frigde, but tomorrow we'll be enjoying a macaroonparty here at home.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment