Saturday, November 24, 2007

My Multi-Matching Scarf

Vid frukosten har jag nöjjet att få makens nyhetsreferat ur morgontidningen. Samtidigt som vi servar barnen, försöker vi föra diskussion kring de nyheter som fångar vår uppmärksamhet mest. Idag snackade vi främst kring den ökande mängden miljögifter i frukt och grönsaker, och tog (äntligen) beslutet att börja prenumerera på grönsaker från ekolådan. Valet stod mellan dem och likvärdiga årstiderna.

At breakfast table I enjoy having the news from the morning paper summarized by my husband. While serving the children we try to discuss around the topics that most catches our attention. Today the discussion was mostly about the increasing amount of toxics (Swedish) in fruits and vegetables (Swedish), and (finally) we decided to start subscribing on vegetables from ekolådan. The choice was between them and the equivalent årstiderna.

Efter pannkaksfrukosten, som numera är rutin varje lördagmorgon hos oss, upptäckte vi att det var en ovanligt vacker solig men även kall dag. Eftersom barnen är sjuka fick vi ändå stanna hemma och passade på att fixa med tvätten, barnen pysslade och så plockade vi fram julsakerna.

After the panncake breakfast, which nowadays is routine every Saturday morning over at our place, we realized that it was an unusually beutiful sunny though cold day. Since the kids are ill we stayed at home and did some washing, the children did some crafting and we got out our Christmas things.

Har stickat mig igenom tre nystan Manos del Uruguay så idag var min My So Called Scarf klar. Här ligger den och åmar sig på sängen. Den kommer säkert att komma väl till användning virad både en och två gånger runt halsen. Vid sista raderna och avmaskningsraden var jag tvungen att gå ner flera stickstorlekar för att undvika att halsduken skulle bli alltför vid nedtill.

Have knitted through three skeins of Manos del Uruguay and today My So Called Scarf was finished. Here it's posing on our bed. It will surely come to use often wrapped around my neck both once and twice. For the last rows and the casting off row I had to go down many needle sizes not to cause the scarf to flare out completely.

13 comments:

Linda said...

Som godis! Sjalen alltså! Jag måste erkänna att jag blev så sugen själv på detta garn och beställde både till mig och mor. Det anlände i veckan, och vi hade tur att slippa tullen! Vi valde färgerna 111-Eclipse och 118-Muld Wine. Tack för inspirationen!

Marias garnhändelser said...

Sjalen är superfin...har länge funderap på att göra den men tycker att det ser lite enformigt ut,,,men det kan ju vara bra med sådan stickning ibland:-)
Din rib-tröja är också mycket snygg och passande.!
Kram!

Åsa said...

Så läcker! Den ser nästan ätbar ut. Vad trist med sjuka barn, men då hinner dom ju bli frisk till jul. Ha det så gott.

Karin said...

Underbar! Godis var ordet! Min är också klar, satte en frans på för jag tyckte att det passade mottagaren. (julklapp). Fortsatt trevlig helg och hoppas att barnen kryar på sig snabbt!

Anna said...

Så fin!

iHanna said...

Den är fantastiskt fin, härliga bilder dessutom. Påminner mig om att jag borde ta en "färdig bild" av min halsduk i samma mönster, kanse imorgon.

Cina said...

Supersnygg!! Nu måste jag bara börja med min också....

Anonymous said...

åhh den är verkligen underbar! Vilken storlek på sticka har du? Ska börja på min snart :)

/eva

PetraO said...

Vilken fin sjal - det garnet blir man väldigt sugen på!
/ Petra

Birgit said...

It's so beautiful, your new scarf!

Birgit

Elena said...

Linda: He, he ... jo det har du rätt i - som en skål med färgglada karameller. Kul att kunna inspirera. Det är det som är så härligt med stickbloggar, att de inspirerar så. Tur med tullen!

Marias: Tack för komplimang om både halsduk och ribb-tröjjan! Appropå halsduken så var det helt ok typ av monotont, jag kan gott rekommendera mönstret. Själv stickade dessutom upp tre hela nystan, eftersom jag ville ha lite bredare och längre halsduk, medan mönstret endast rekommenderar två.

Åsa: Ja, halsduken är verkligen en gobit! Puh, det är mycket sjuka barn här. Och det verkar inte som att de avtar - sjukdomarna. Jag hoppas på julen, att de blir friska efter att ha varit sjuka nog fram till dess ;)

Karin: Mmm, min godishalsduk är inte bara söt den är dessutom väldigt gosig när jag lindar den några varv runt halsen. Aha, din ska bli present, då förstår jag varför du inte visar den på bloggen. Är nyfiken på hur din blev, ser fram emot bild efter jul.

Jojo, barnen kryar på sig till veckodagarna men passar på att bli sjuka igen - och igen - till helgen. Småbarnsliv! Hoppas ni är mer krya hos er!

Anna: Tack, tack!

iHanna: Visst är den här halsduken tacksam att sticka. Det blir så vackert fast mönstret inte alls är särskilt avancerat! Ser fram emot bild/er på din färdiga halsduk på din blog framöver!

Cina: Taaack! Jo, det här projektet är dessutom ett hyffsat snabbt projekt, och så var det kul med alla de vackra färgerna. Klart rekommenderbart!

eva: Mmm ... tack, visst blev den fin - precis så fin som jag förväntat mig! Jag stickade min halsduk med den rekommenderade storleken 8. Lycka till med din!

Petra: Tack, tack! Mmmm, visst är garnet underbart! Själv använder jag sällan flerfärgade garner. Ja, tyvärr är de oftast vackrast på nystanet. Men till det här mönstret tycker jag faktiskt att färgerna kommer till sin rätt!

Birgit: Thank you! I haven't actually wore it yet, but I really look forward to it. I know it's going to be wonderfully warming and cozy as I made it extra wide and long.

Anonymous said...

Så fin! Och enkel i utseendet, fast speciell ändå. Perfekt.
Avundsjuk på er som har tillgång till sån prenumeration. Jag vill också, men här verkar vi ligga åratal bakom när det gäller sånt bra... Putt liksom!

AnnaA effyblogg

Elena said...

AnnaA: Visst är den tjusig, My So Called Scarf. Den har dock ännu inte kommit till användning, eftersom jag har en supervarm vinterjacka med hög krage, så halsduk behövs inte liksom.

Jo, ekogrönsaksbud är ju en superidé. Så väldigt bekvämt för en stressad småbarnsfamilj i storstaden. Dessutom är ekogrönsakerna i livsmedelsaffärerna ofta så slokiga och trista.