Thursday, November 15, 2007

Mmm...Manos!

Då åkte även senast nät-inköpta garnet, från USA, på tullavgifter. Framöver fogar jag mig nog snällt in i tullunionens handelspolitik, fokusera mitt garnhandlande på e-garnshoppar inom EU.

Well, also my latest purchased yarn over the net, from US, was picked out in the Customs check, meaning high duty. Onwards I will be a godd girl and adapt my yarn purchases to the European Unions trade policies, focusing on e-shop's within EU.
Har börjat på My So Called Scarf och det blir såå fint. På rätsidan stickar jag lite lösare på första maskan och på avigsidan drar jag åt lite extra på första maskorna för att få det hela att bli hyffsat jämt.

Have started on my My So Called Scarf and it's looking really beautiful. On the knit side I knit the first stitch a bit looser and on the purl side I make the first stitches a bit tenser to make the scarf look reasonably even.
VAB:ar idag, igen, med båda barnen. Pust, säger jag bara, vilka busungar de utvecklats till. Leo är överallt och drar fram allt han kan komma åt och Anthea, som är sjuk, gnäller, busar med Leo eller bara hakar på Leos hyss.

I'm home with both kids today. Phew, what "holigans" they've become. Leo's everywhere and pulls out everything he sees and Anthea, who's ill, is whining, teasing Leo or just following Leo's mischieving.

11 comments:

Anna said...

Looks like candy! I love the colors. I can imagine it will be difficult not to be in a good mood wearing it.

Ingalill said...

Usch du skrämmer mig! Nåja jag har haft ett paket som blev stoppat och det var första som skickades som vanligt paket via UPS. Blev lite extra dyrt men men jag har sedan dess haft tur. Jag handlar via snälla Sarah m fl som skriver att det är gåvor till värden av 5 dollar och då tar inte tullen det. "Gåvan" är deras påhitt....... och kanske fungerar det bara om man beställer en enstaka härva eller kanske två.

Erin said...

It is beautiful! I love the colors. I can't wait to see it all done.

Monica Hansen said...

Vilket häftigt garn!

Åsa said...

Garnet passar verkligen fint till scarfen. Hoppas inte avgifterna blev allför dyra. Ha det gott. /Åsa

Anna said...

Så vackert det blir! Otur med tullen! Det brukar komma och gå i sjok det där mad att "åka fast". Under 200 kr brukar vara ok, men oftast blir det ju lite mer...

Elena said...

anna: I absolutely love the colours and they go so well with this pattern. He, he ... yeah this will be my happy scarf!

ingalill: Sarah låter som en omtanksam dam. Jag tror man får handla upp till 300 kr tullfritt.

erin: Thanks, I adore the colours! Manos del Uruguay really knows how to combine colours. It's also a fun knit and I hope to be done with in in a week or two.

monica: Visst är det coolt! Har velat ha det i flera år nu, så det var dags att slå till nu när dollarn är låg. Tullen till trots...

åsa: Den här halsduken har legat på min önskelista i många år nu. Det är något speciellt med just det här garnet tillsammans med det här mönstret! En perfekt match! Eftersom jag velat ha det här garnet så länge har priset eller tullen ingen jämförelsevis betydelse ;o)

anna: Ja det verkar som att de ligger i så här innan jul. Extra julpersonal kanske? Tror man får handla för upp till 300 kr tullfritt. Om det är med eller utan porto vet jag inte. Eftersom en del garner endast finns "over there", kanske specifika färgställningar - som i mitt fall, tycker jag att det är ok om det kostar. ;o)

Karin said...

ÅÅh, det blir så snyggt! Jag har hittills haft otrolig tur i tullen, men säkert hamnar något där när man minst anar.... Halsduken blir iallafall så snygg att det nog är värt varenda krona!

Cina said...

Nu måste jag ju bara börja med min "my so called scarf" också. Skitsnygg blir den!

Botilda said...

Å, det där garnet är underbart! Får nog ta och beställa det till en sjal till mig själv efter jul. Tills vidare håller jag mig till Eskimå - stickade just klart My so called scarf i det garnet på stickor 10. Det blev bra, men inte riktigt lika bra som jag tror att Manos del Uruguay skulle bli och inte alls samma urval av färger. (Bild i bloggen först om några veckor eftersom det är en present).

Elena said...

Karin: Mmm... det här garnet är verkligen så speciellt att det faktiskt var värt varenda extra krona till tullen!

Cina: Hoppas du har lika kul när du stickar på din halsduk som jag haft! Kanske bilder på din blog sen?

Botilda: Kan bara rekommendera Manos Del Uruguay. Båda färgkombinationerna jag handlade var underbart vackra. Ser fram emot att se bild på din 'My So Called Scarf' i Eskimo, i din textilblogg gissar jag?