Saturday, August 18, 2007

Job related

Inte mycket bloggat senaste tiden. Har nytt jobb igen. Det blev endast en månads karriär på förra stället innan jag sa upp mig för drömjobbet. Efter en klämmånad är jag nu delaktig i uppstarten av ett stort franskt företag som håller på att etablera sig i Norden. Det känns spännande och handlar till en början om att ta tag i allt möjligt och nästan omöjligt som egentligen ligger utanför min roll. Det kommer definitivt att vara en upplevelse!

Not much blogging lately. I have a new job again. Just one months career at the previous place before I quit for a dream job. After one month in-between-jobs I'm now part of a start-up of a large French company's Nordic subsidiary. It is exciting and in the beginning I'll do all kinds of possible and almost impossible things which actually isn't part of my role. It's definitely going to be an experience!
Diggar den här nyinköpta väskan från favvoaffären H&M. Kolla även in nya gosiga sidenkudden från braiga IKEA.

I dig my new bag from my favourite shop H&M. Also check out the new comfy silk cushion from great IKEA.
Nytt garn, Skye Tweed i färgen 1243, som ska bli en Cobblestone av Jared Flood ur Interweave Knits höstnummer till min make. Det blir första tröjjan jag gör till honom. Kanske blir det här min nästa resestickning?

New yarn, Skye Tweed in the colour 1243, will become a Cobblestone by Jared Flood from Interweave Knits autumn issue for my husband. It will be the first sweater I make for him. Perhaps it's going to be my next travel knitting?
Det här är mitt nuvarande tunnelbane- och busssticke till och från jobbet. Det ska bli en Candle Flame i Malabrigo Lace i färgen Olive. Jag stickar sjalen med tre maskor emellan lågorna istället för två så att den ska växa bättre på bredden enligt tips från Anna, som snart skriver på egen stickblogg. Ser jag fram emot!

This is my current subway and bus knitting project to and form work. It will become a Candle Flame in Malabrigo Lace in the colour Olive. I will knit mine with three stitches between the flames instead of two to make it grow better in width according to at tip from Anna, who soon is writing in an own knitting blog. I look forward to that!

10 comments:

Dödergök said...

Oj oj oj vilken snygg sjal, det är alltid lika spännande att se vad du stickar på. Riktigt inspirerande! :)

Karin said...

Åh, det var snyggt! Jag köpte en härva Malabrigo Lace av Maria härom veckan, men kunde inte riktigt bestämma mig för vad det skulle bli så den vilar sig till förmån för annat projekt. Nu blev jag riktigt sugen på en till candle flame, den är ju så trevlig att sticka.
Grattis och lycka till på drömjobbet!!!!!

yarnia said...

Ser att du nappat på Cobblestone, den
är ju så snygg. Får jag fråga var du beställt garnet? Har inte lyckats hitta det i Sverige men kanske letar jag dåligt...

Vifslan said...

Grattis till nya jobbet! Och till härligt projektval - Cobblestone är helt underbar.

Åsa said...

Grattis till nya jobbet. Låter riktigt spännande. Men du verkar hinna sticka en hel del ändå och maken din blir säker jättefin i den tröjan. Har själv funderat på den.

Elena said...

dödergök: Ja, visst ser det lovande ut. Gillar att det ser sådär lite organiskt ut. Kommer troligen inte att blocka den just därför. Än så länge är den dessutom härligt inspirerande att sticka på ;o)

karin: Taaaack! Jo, känner mig så nöjd med att ha hittat det här jobbet.

Mmmm ... gillar särsklit hur Candle Flame blir i tunnt garn. För en tid sedan på stickcafé hos Marias Garn såg jag Annas Candle Flame i tunnt garn och var såld.

Jag som inte har tid att shoppa garn på stan numera handlade mitt Malabrigo på nätet. Ojj, ojj, vad mjukt det är. Som tur är laddade jag med fler nystan för det ser ut att behövas.

yarnia: Åååh, visst är Cobblestone snygg! Så enkel stil men ändå så fulländad.

Garnet beställdes online från USA på WEBS Rea (http://yarn.com/webs/0/0/0/0-1001-1294-1323/0/0/1153/). Det verkar gå åt som smör för det finns inte så många färger kvar.

vifslan: Tack, tack, ja det känns verkligen kalas med det här nya jobbet! Fast det är rätt märkliga jobbuppgifter i början. Jag har exempelvis ansvaret för att undersöka vilket kaffe vi ska ha på kontoret .... och min chef är ansvarig för att informera alla nya om hur det ska slänga sopor ;o)

Cobblestone är verkligen yummy! Visserligen blir det en hel del räta rader, kan jag tänka mig, men det kan vara skönt med hyffsat hjärnbefriad stickning då och då.

åsa: Tack. Ja, det nya jobbet känns verkligen spännande! Hoppas det blir lika kul som jag känner på mig.

Jo, det blir en del stickat. Har upptäckt att stickning är beroendeframkallande och utan pågående stickprojekt kan det nästan kännas lite tomt...

agata said...

Ja, som du redan märkt så inspirerade du mig till en Candle Flame. Den var ju så fin.
Men när du gör tre maskor mellan flammorna, var ökar du då?

Grattis till både nytt jobb och ny väska!

Elena said...

agata: Tack, tack!

Mmmm ... visst ser Candle Flame mönstret gosigt ut! Ska försöka förklara hur jag gör tre maskor emellan lågorna:

Första gången när jag ökar på rad 10 så lägger jag upp fyra maskor istället för tre, alltså CO 4 sts.

På rad 11 blir det P3 istället för P2. Det är dessa P3 som är "emellan maskorna". Dessutom lägger jag upp fyra maskor på slutet av rad 11, istället för tre.

På rad 12 blir det alltså K3 genomgående istället för K2. Hoppas att min förklaring är begriplig.

Osv.

Andrea said...

Mycket vacker sjal! Hur mycket Malabrigo Lace använde du till den?
Tack för en inspirerande sida!

Elena said...

Tack tack för komplimangen! Jag har använt knappt två nystan Malabrigo Lace. Och jag kommer använda den som halsduk! Fantastiskt mjuk är den mot huden.