Friday, May 18, 2007

Remake

Inte mycket stickat senaste veckan. Vi har gjort en del Stockholms sight seeing tillsammans med makens släktingar som varit på besök. Dessutom håller jag på att söka jobb efter åratal av mammaledigheter (!) och studier. Arbetsmarknaden är verkligen het nu, jag har varit på ett flertal intervjuer redan. Det är fantastiskt, men inget napp än.

Not much knitting this week. We've done a number of sight seeing activities together with husbands relatives who's been visiting us. Also I'm in the process of looking for a job after years and years of maternity leaves (!) and studies. The job market is really hot, I've already been to several interviews. It's fantastic, but no result so far.

Förresten, vad tycker du om min 'nya blog'? Maken har gjort en header och jag har bytt blogg-template. Lite kvar att fixa med bloggen efter templatebytet, men jag är riktigt nöjd med uppfräschningen som det ser ut nu. Det jag ändå hunnit sticka senaste veckan är på min Ene, som äntligen börjar ta form. Jo, den växer lååångsamt men så är det ett av det tunnaste garn jag någonsin stickat i.

By the way, what do you think of my 'new blog'? Husband has made a header and I've changed the blog template. There is some fixing to do after the template change, but I'm really satisfied with how the remake is looking so far. Knitting wise, I have managed to do a little - on my Ene, whose shape is starting to show now. It is growing sooo slowly but then the yarn is one of the thinnest I've ever used.

Nytt garn är mycket populärt här. Har fått hem Sky Tweed, som jag inte stickat med tidigare. Det ska användas till en Sunrise Circle Jacket som är en alldeles fantastisk modell av Kate Gilbert.

New yarn is popular over here. Just received Sky Tweed, which I haven't used before. It's for a Sunrise Circle Jacket, a fabulous design by Kate Gilbert.

Leo är ett nu. Tänk att det första året med honom gått så fort. Det har verkligen varit ett intensivt - men härligt - år!

Leo is one year now. I can't understand how fast this first year with him has passed. It's been an truly intensive - but wonderful - year!

5 comments:

Anonymous said...

Så snygg din Ene blir!! Ha en trevlig helg. /Kati

Karin said...

Kul att det finns hopp på arbetsmarknaden! :-) Bloggen blir jättefin och bilden på dig och Leo är hur mysig som helst. Här är det sluttenta på gång idag, så jag måste tillbaka till logaritmerna....
Fortsatt skön helg!

Elena said...

kati: Det är spännande att se Ene ta form. Anar att det här kan komma bli en favoritsjal! Ull/silke i jordnära färg och tjusigt mönster... mums! God helg och önskar dig gott om sticktid!

karin: Jo, det vore fint komma igång med nytt jobb så snart som möjligt, helst innan sommarn! Hoppas, hoppas ... ;)

Tack för komplimang om bloggen. Kände att det var dags att fräscha upp den. Och det är ju kul med förändring!

På bilden med Leo och mig är det precis lika mysigt som det ser ut. Det är fantastiskt att kunna dra fram en liten digitalkamera och knäppa en rad bilder utan att störa stämningen och så kanske man får en eller två riktigt bra bilder.

Lycka till med pluggandet! Men hoppas du får lite tid över till att mysa!

Maud said...

Ene kommer att bli härlig! Jag har planer på en egen, så det skall bli skojigt att se ytterligare en färdig.

Elena said...

Nu är det inte mycket kvar på min Ene... kanske en kvälls stickning. Och sen kommer den efterlängtade blockningen, som jag hoppas ska få sjalen att blomma ut ordentligt. Ja, då kommer det att visa sig om jag la upp maskorna för hårt, för det ser ju så knorvligt ut nu.

Lycka till med din Ene sen! Ska bli intressant att se vad du väljer för garn/färg på din.