Friday, February 16, 2007

Fitted Knits från pressarna

Igår landade äntligen Fitted Knits av Stephanie Japel hos lokala posten och efter en första och andra genombläddring har jag fått mina favoriter, vilka jag presenterar nedan:
Den här gröna godingen Crisp Rectangle har en superläcker axeldetalj, den är öppen på ena sidan och knäpps igen med tre knappar. Dessutom gillar jag de snygga till synes slumpmässiga mönstret och att tröjjan har längd, vilket ger den en elegant känsla. Visserligen har jag inte varit fan av kortärmat när det gäller handstickat, men kan nog ändra mig.
Även den snygga toppen Split Neckline har korta ärmar. Helfräsig och stilfull detalj vid halsen samt det sköna färgvalet är lockande.
Perfect Periwinkle är en klassisk turtleneck, helt enkelt.
Gillar västen Back -to-school men vet inte hur användbar den egentligen skulle vara. Precis som namnet anger är den i bästa pluggisstil, och för min del är den fasen definitivt förbi.
Skulle kanske inte ha klänningen Saturday-in-the-park på mig just när jag ska gå till parken, men nog på finfesten! Eller varför inte på kondisbesök med goda väninnan?!
Tweedy V-neck är en basic kavaj som är snyggt skräddad runt midjan och svanken, vilket dock inte syns så väl just på den här bilden. Givetvis är den här en raglan, precis som det mesta av Stephanie Japel.
Thick-and-thin är definitivt en kofta jag skulle kunna tänka sig ha på mig när jag söker jobb. Proffsig och stram men ändå lite vulgär och kaxig.
Den förtjusande Textured Tunic har snajdig detalj vid halsen samt fin empireskärning. Dessutom finns en liten detalj vid höfterna som ger tröjjan bra passform.
Båthalsade tröjjor är aldrig fel och den här, Boatneck Bluebell, är ju helt ok. De pelarliknande detaljen påminner kanske väl mycket om forecast-koftan. Men den här tröjjan växer för varje gång jag studerar den. Stilig!
Klassiska v-halsade Cozy V-neck Pullover är förmodligen mer användbar än spektakulär vilket ju inte är att förringa. Dessutom är det lite speciellt med den breda ribben.
Tröjjan Keyhole-neck Blouse har mycket romantisk halsformation. Prinsesslikt men ändå aningen utmanande.

Ever since I started to knit on my forecast I'm a big fan of Stephanie Japels designs. I love that most of her knits are, more or less, made in one piece. That means no seaming. Pefect for someone like me who finds seaming awful. Yesterday the eagerly awaited Fitted Knits arrived at my local post office and after one and two readings I have a number of favourites which I present above. These goodies are so lovely, aren't they?!

2 comments:

Démonée said...

ÅHHHHH!!!
Jag älskar split necklinen! Funderar på att köpa bokoen.
Denna var en farlig blogg ;)

Elena said...

He, he ... bra att du finner min blogg farlig - då har jag lyckats!!

Mmmm ... visst är Stephanie Japels design helt underbar! Kan verkligen rekommendera boken.