Sunday, November 12, 2006

Färdiga sockor

Hedera är visst någon slags klätterväxt, släkt med murgrönan. Spetsmönstret som följer längs med hela Hedera-sockan ser däremot mer ut som en sprial. Mina färdigstickade är knallröda, i Regias silk-ullgarn. Att sticka dem var hyffsat lätt och trevligt.

Slutresultatet är jag däremot sådär nöjd med. Nerkorvade sockor kan visserligen vara coolt, men det var inte direkt så jag hade tänkt mig dessa. Efter en halv dags användning lär nämligen dessa knappast sitta tight på foten. Kanske kan en omgång i tvättmaskinen i 60 grader hyffsa till dem?!

6 comments:

Maud said...

Vad tråkigt med passformen, för de är ju urläckra, och vad en härlig färg. Jag undrar om det ligger i Regia silks natur att i tunnare stickningar hasa ner. Jag har ett par lite högre sockor med mönster på foten men enfärgad ribb den övre delen (Tiits sockor från Folk knitting in Estonia), och de vill hasa ner, men bara ribb delen. Den tvåfärgade delen är mycket stadig. Samma gäller Bayerische, de är så otroligt stadiga att de sitter uppe, men de är ju nog inte heller lika långa som Hedera. Men verkligt snygga är de, man börjar ju verkligen överväga mönstret!

Elena said...

Det var intressant att höra om dina erfarenheter med Regias Silk! Erkänner att resultatet sannolikt också beror på att jag stickar rätt löst i kombination med att jag använde ett garn som var lite tunnare än mönstret angav. Så jag kan lätt rekommendera detta mönster. De blir säkert super med rätt garn och teknik!

Dina Tiits sockor är sååå tjusiga, liksom Bayerische! Har faktiskt skaffat mig 'Folk knitting in Estonia' ifall jag får lust pröva på att sticka de här vackra flerfärgade sockorna någon gång.

Anna said...

De är hur fina som helst! Tror på en omgång i maskinen! Nu fick jag inspiration att göra klart min nummer 2.

Elena said...

Åh, tack! Jo, det får bli maskinen nästa. Annars är jag jättenöjd med mina Hedera. Nu har jag investerat i ett par strumpstickor i strl 2 (använde 2.5 till dessa) för nästa motsvarande projekt i tunnare garn än vad mönstret anger.

katarinaw said...

Jättefina blev dom i alla fall!

Elena said...

Tack, tack. Jo, det är faktiskt halva nöjet, att känna på materialet, beundra mönstret .. kanske rama in och hänga upp dem på väggen. Ok, det sista kanske är att gå lite för långt. Men visst, det är ju givetvis också fantastiskt att kunna använda sina färdiga plagg. Det är väl ofta syftet med ens projekt. Men man kan ju se "misslyckanden" som något i studiesyfte. Man har lärt sig något nytt! ;o)