Saturday, November 04, 2006

Beanie

Så var Shedir från stickorna. En rymlig beanie med utrymme för både utslaget och hästsvans! Stickad i fantastisk tweed som är värmande men ändå märkligt sval trots sin "ull"-blandning, merino/alpacka/nylon. Inte minsta stickig är den heller. Det blir definitvt fler plagg i Rowans Felted Tweed!

Den rost-orange färgen matchar min nyinköpta mörkbruna vinterjacka från danska Jackpot sååå bra. Nu kan jag välkomna vinterkylan, med ny fin garderob. Visserligen ytterst motvilligt.

Min Shedir är stickad med fyra mönsterupprepningar, istället för mönstrets fem. Efter tips från Eunny har jag stickat genomgående med synligare räta maskor än vad mönstret anger. Alla räta är således stickade "through the backloop".

Det här med mössor är ju verkligen kul stickning. Inte minst på grund av det relativt snabba resultatet. Planer finns redan på ytterligare en vintermössa. Suktar efter en rymlig version av Odessa. Har dock varken garn- eller färgidéer just nu.

Egentligen vill jag komma igång med de lite större projekten, såsom tröjjor och koftor. Har både mönster och garn på lager så det handlar bara om att ta sig i kragen. Vi får se vad jag kommer igång med här näst. Kanske sätter jag igång med koftan Moonlight inom en snar framtid. Har både mösterbok och rekommenderade garnet Rowanspun Aran, i färgen Heat.

En uppifrån-vy för att demonstrera den tjusiga avslutningen!

4 comments:

Klara said...

Ja vissa passar i mössa oxå....grattis.... *sotis* :0)

Elena said...

Ohh, tackar ... jo, den här mössan kommer definitivt att komma till användning. Men annars tycker jag nog att det är himla svårt att hitta fina mössor som passar. Tur man kan sticka en som man vill ha den ;o)

Hanna said...

Ser komlicerat ut - och oerhört tjusigt! gillar färgvalet också!

Elena said...

Mmmm, föll för den murrigt höstiga färgen! Det var en del kruxande med flätmönstrena som ändå var enkla att följa. Snabbt gick det däremot eftersom en mössa är ett så relativt litet plagg.