Wednesday, October 18, 2006

Stickgurun EZ

Har länge varit nyfiken på den eminenta damen Elizabeth Zimmerman och hennes berömda mönster och sticktekniker. Det började med att jag hörde talas om bebikoftan Baby Surprise Jacket, som stickas i ett stycke d v s helt utan sömmar. Här och här är andra som stickat denna mystiska kofta. Den tänkte jag sticka till lilltjejjen när hon kom för två år sedan, idag. Mycket vänliga Schoolhouse Press sände mig detta mönster helt utan kostnad med ett "vi tar betalt nästa gång du beställer från oss". Ändå kom jag inte till skott den gången. Inte heller till Leo blev det någon surprise jacket, som nu redan hunnit bli stor, nästan som en ettåring.


En av mina favorit-stickbloggar just nu är b r o o k l y n t w e e d. Med vackra foton och inspirernade text uttrycker han bland annat sin passion för allt som har med EZ att göra. Det är verkligen svårt att inte smittas av hans entusiasm. Hela EZ-biten verkar förövrigt vara en hype bland många stickare. Både här och där finner man förtjusande EZ-plagg. Så, nu har jag tagit tag i min nyfikenhet och beställt några böcker skrivna av henne, Knitting without tears samt Knitter's Almanac (de populära böckerna The Optionated Knitter och Knitting Around är däremot slut hos adlibris/bokus), och gått med i Zimmermania. Den sistnämnda är en klubb där man kan se vad andra EZ-entusiaster håller på med, men även bidra med sitt eget skapande på det här området.

Annars, dimper snart
Interweave Knits vinternummer ner i min brevlåda. De söta Cowgirl Slipper Socks kan jag tänka mig att sticka, liksom tjusiga Tweed Beret. Venezia Pullover är väldigt vacker, men väl omfattande projekt för mig just nu. Ett par smarta Flip Top Mittens kan jag däremot tänka mig göra. Hittade du något intressant i det här numret?

Helt otroligt vad tiden har rusat fram de senaste åren. Nu är det tvåårsdagen sedan Anthea gjorde entré i vår värld. Det har varit underbart och spännande att få lära känna denna lilla person.

Anthea för precis ett år sedan, med ett ljus på tårtan, tog sig fram krypande och var inte alls lika vältalig som nu.

2 comments:

Bim said...

Pip!
Här hos mig letar jag just nu efter en bok av just EZ. Ja, jag äger EN, hihihi. Men, just nu ÄR den på rymmen, grrr. Hatar när böcker rymmer för mig på detta sätt. Böcker ÄR mitt allt i livet förutom familjen (inkl djur) och handarbete. Undrar om inte böckerna kommer före handarbete tom, :p. Men, nu vill jag ha tag i boken, och den och även Wendy knits är alltså borta. Hittas INTE i någon av alla bokhyllorna, och inte på annat håll heller för den delen. Gissa vem som snart får spader, grrr.
Hm, vänta du... Sådana foton på 1åring med tårta, 2åring med tårta osv har jag också. Senare år med tårta kan nog hittas också om man letar. Men, arton ton med bananer vad fort tiden går, hua... vill inte ens tänka tanken, hihihi...
Må så gott... värmländskan... kramis och hoppas du får en trevlig helg...
Sjöbackas blogg

Elena said...

Hej, hej! Kan förstå att du saknar din EZ-bok!! Har nyligen vikt plats för mina stickböcker i bokhyllan. Så nu har de ett helt hyllplan tillsammans med stickmönsterpärmarna. Skönt slippa jaga stickböcker... Men du kanske har lånat ut dina böcker? Då är det kanske svårare att finna den!?

Visst är det rart med dessa födelsedagsbilder. Ha, ha ... kan tänka mig att det behövs en hel del bananer för att mätta de större födelsdagsbarnen.