Thursday, October 26, 2006

Höstmössa på g

Stickning är definitivt avslappning! Ett sant nöje och inte minst ett himla smart hantverk. Att kunna sticka unika plagg, välskräddade i underbara färger och kvalitéer är förmodligen skälet till att jag håller på med det här. Avkopplingseffekten är visseligen förutsättningen och många gånger anledningen till att jag plockar fram stickningen. Men att slippa jaga efter fina stickade plagg på stan toppar nog ändå min motivationslista.

Ta exempelvis den här ursnygga mössan jag håller på att sticka. Som jag har letat efter en skön höstmössa. Nu kan jag istället skapa min egen i en undebart kvalité i den genuint intensiva och varma färgen Ginger. Hoppas nu bara att den ska sitta så den kan värma gott i vinter!

Glad skulle jag vara om jag hade tid att gå på stickcafé. Definitivt ännu gladare om denne medstickare satt mitt emot. Vad tror du att han stickar på? En gissning gällande garn: `Socks that rock'?

5 comments:

Birgit said...

Hej, Elena!

What a funny picture! I love it.

Birgit

Elena said...

Hi Birgit. This absolutely fab picture fell out of my morning paper this morning. And, how it made me smile. Imagine how great it would be to have such a fellow knitter when meeting on a knitting café. I would definitely make an effort to join.

Annelie said...

Tweedgarn till Shedir är ju hur läckert som helst! Tack för tipset. Nu får jag nog ta och göra nummer fyra. (Ingen av de andra har varit till mig själv.)

Cecilia N said...

Jag funderade på samma fråga på min blogg. Inget riktigt svar där heller...

Elena said...

Annelie: ja, visst är Sherdir läcker i tweed. Kan inte sluta klämma på garnet som är så mjukt och gosigt.

Cecilia: He, he ... håller med om att det ser lite märkligt hur han håller i sina stickor, som också spretar en aning åt alla möjliga och omöjliga håll.