Saturday, September 02, 2006

Barmamama ticka

När mamma viftar på trä- eller metallpinnarna bildas 'bupa' (strumpa), 'kal' (sjal) eller 'kohta' (kofta). Det är inget märkvärdigt för min dotter Anthea. I hennes värld stickar mammor, tanter och ibland även pappor. Det har hon sett i sina barnböcker:

Förutom att Tant Berg i 'Lotta på Bråkmakargatan' har en vacker stickad kofta på sig. På sofflocket hemma hos henne ligger stickningen och väntar medan hon umgås med Lotta.

Pingus pappa fixar lätt en ny halsduk av garnet som Pingu har med sig efter att av misstag ha repa upp sin gamla halsduk.

När Barbafamiljen är ute i naturen och njuter av livet tillsammans passar givetvis Barbamama på att sticka.

Muminmamman plockar gärna fram stickningen ur korgen då hon sitter på någon klippa i den Åländska skärgården. Det blir kanske en värmande hösttröjja till Mumintrollet?

Att stickning är en kul syssla tycks Anthea förstå. Undrar om hon själv kommer att gilla att sticka när hon blir lite äldre? Kanske sitter vi idylliskt och stickar på varsin strumpa, dricker thé och diskuterar tilsammans framför brasan i vårt framtida drömhus. Hon har i alla fall en ivrig lärare i mig. En som gärna bistår med allehanda sticktips.

No comments: