Saturday, June 24, 2006

Midsommar!

Äntligen är Trellis-koftan klar! Sydde på pärlemor-knapparna under morgontimmmarna på midsommarafton eftersom jag inte kunde somna efter ett amningstillfälle. Knapparna kom från en gammal slaktad blus. Koftan har varit ett långtidsprojekt delvis p g a att den var lagd åt sidan under hela vintern. Men det har också berott på att den varit tuff att sticka på med mina post-gravida händer. Det sticker fortfarande lite i händerna när jag stickar.

På midsommarmorgonen, när maken och Anthea steg upp hängde koftan färdig på en galge och båda verkade storgilla den! Maken satte på koftan på Anthea som inte verkade vilja ta av den trots att det säkert blev ganska varmt med den inomhus.

Under stickningens gång har hon kommit fram till mig och tittat menande på mig och pekat på sticket och sagt "ticka". Nu när sticket omvandlats till en kofta känns det som att hon verkligen förstår att jag gjort den!

Midsommarlunchen intogs i solsken på en veranda till ett hus med röda knutar - i Bromma! Det var hos goda vänner till min make! Ingen skärgårdsmidsommar således. Helt perfekt dock med tanke på att det var möjligt att snabbt komma hem med dubbelvagnen (som inte gärna får plats i en taxi) med offentliga färdmedel!

Så här en gång om året är det faktiskt gott med sill och färskpotatis! På bordet syntes mest folkbärs. Men en och annan liten brännvinshutt innanför västen förekom också.

Till Antheas stora förtjusning fanns nästan lika många barn som vuxna på festen! Rara systrarna Andrea och Agnes blev genast favoriter. Speciellt Andrea och Anthea verkade ha funnit varandra. Storasyster Andrea var så go' och förklarade hur saker låg till för Anthea.

På den skogslika tomten fanns mycket att upptäcka för det betongbarn Anthea är. Det var kul att sortera kottar och gå på snigeljakt. Att springa och jaga varandra över mossbelagda kullar var härligt!


Midsommarregnet var ett givet inslag. Ett riktigt "in och ut" väder blev det i vanlig ordning. Markisen över uteverandan vevades ned i sista minuten i hopp om uteblivet regn. Sen snabbt upp igen när regnet passerat.

Helst hade Anthea velat vara ute i regnet och lekt förståss. Men det var ändå okej att sitta med de vuxna på verandan när det regnade som värst. Speciellt innan grillningen när det bjöds på chokladdoppade och strösslade marsmallows på pinne eller senare när det fikades underbar cheese cake och pecannötskaka med varma frukter och grädde ... mums!

2 comments:

Klara said...

Jag förstår att Anthea var nöjd! :0) Jättefin kofta!

Ulla M Holm said...

Vilken underbar kofta!