Wednesday, December 12, 2007

The good news...

Vinsten i Annas jultävling kom igår med posten. Vecklade genast ut stickväskan, fyllde med mitt pågående stickprojekt och tillbehör så att jag skulle kunna ha med den till jobbet idag. Eftersom dagens få ljusa timmar infaller medan jag är där hade jag även med mig kameran. Så att Du skulle kunna få se denna skönhet!

The prize in Anna's Christmas Contest came with the post yesterday. I instantly unfolded it and filled with my on-going knitting project and accessories for bringing to work today. Since the few hours of daylight is when I'm there I brought my camera too. So that You would be able to see this beauty.
Min stickväska är i vackert grönt linnetyg och är rejält fodrad. En snygg målad pärldekoration ger väskan ett konstnärligt uttryck, som jag gillar.

My knitting bag is in a beautifully green linen fabric and has a well filled lining. A charming painted pearl decoration gives the bag an artistic expression, which I apprechiate.
Väskan har förstås massor av praktiska innerfickor och rymmer lätt ett koftprojekt á la Brilliant Retro.

The bag has of course plenty of practical inner pockets and fits well for a cardi project such as Brilliant Retro.
Kolla in de söta etiketterna och den söta stickmarkören. Helt klart kommer den här stickväskan att bli en väl använd favorit!

Check out the sweet labels and the swett knitting marker. This knitting bag is definitely going to be a well used favourite!
Nu till något förfärligt. Idag fick jag veta att en konsult på jobbet gått bort. Jag känner mig djupt berörd av att denne familjefar inte längre kommer att komma in till kontoret. "Livet går vidare", som denne man alltid skämtade när jag brukade fråga hur det är med honom. Tyvärr är det så.

Now to something terrible. Today we where informed that a consultant at work have passed away. I feel deeply moved by the fact that this family father isn't going to come to work again. "Life goes on", as this man used to joke every time I asked him how he's doing. Unfortunately this is the case.

7 comments:

Emma said...

Vilken härlig stickväska! Det måste varit underbart att packa upp den. :)

Men usch vad tråkigt med kollegan... alldeles för snabbt, ungt och bedrövligt. Håll hårt i de dina och ge barnen en extra kram. :(

agata said...

Tråkigt att höra om din kollega. Det berör alltid lite extra när någon alldeles för ung går bort.

Men grattis till vinsten! Den är jättefin, men jag är inte alls missunsam. Bara lite avundsjuk... Trevlig luciaafton!

Maud said...

Vilken ljuvlig väska! Grattis än en gång till vinsten.

Linda said...

Vilken fin och oerhört praktisk stickväska. En sån skulle man verkligen ha!

Det är nästan så att man saknar ord när det gäller kollegan. Oavsett vad anledningen är, så är det tragiskt. Själv tror jag att det finns en mening med allt. Men när sånt händer, är det svårt att se vad meningen egentligen är.

Åsa said...

Vilken jättetjusig väska! Färgen är ju bara så härlig. Sorglig med din kollega men livet har en konstig mening och det får ju kanske oss andra att stanna upp lite och fundera på vad vi värdesätter. Många julkramar till dej och de dina/Åsa

PetraO said...

Wow vad väskan är fin, och i en sån favvogrön färg - lite avundsjuk blir man ju!
Ha en god jul! / Petra

Elena said...

Emma: Mmm, jo stickväskan är supergosig och väldigt användbar!

Suck ... känns fortfarande oväntat ledset med kollegans bortgång men livet går ju vidare, som han själv brukade skämta. Men det inser man ju, att det är viktigt att ta vara på tiden och sina kära.

agata: Tänker mycket på familjen som kollegan lämnat efter sig. Det är ju en sån tragisk och helt onödig förlust!

Tack, det var häftigt att vinna!Och extra trevligt att vinsten är unikt hantverk! Trevlig julhelg!

Maud: Tack! Blev oväntat glad av att vinna en sån fin väska.

Linda: Stickväskan är verkligen en pärla. Hade inte förstått hur praktiskt det är med stickväska. Nu kan jag skippa VI-plastkassen... ;)

Ujj, känns segt när jag tänker på kollegan. Han var så himla ambitiös och jämt vänlig. Och så tristast av allt att han är familjefar. Mmmm, det finns egentligen inga ord...


Åsa: Visst är väskan vacker! Blev extra glad och överraskad av när jag såg den härliga gröna färgen på väskan.

Ja, en förlust av det här slaget får en verkligen att hajja till och fundera på vad som egentligen är viktigt för en. Stor tillbaka-julkram till dej!

PetraO: Blev så glad när den klart tjusigaste stickväskan blev min. Varma julhälsningar!