Wednesday, March 28, 2007

Time to knot

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska ha fransarna långa, som i mönstret, eller lite kortare på min Lady Eleanor. Kortare skulle kanske vara mer praktiskt medan längre är elegantare. Igår tog jag tag i saken. Skippade den virkade kanten och monterade på längre fransar, för de går ju att klippa till om jag skulle ändra mig. Nu återstår knutarna som jag antar kräver en hel del precisionsarbete. Få se när jag får lite tid och ro för detta.
I can't decided if I'll go for long, as in the pattern, or short fringes. Shorter would probably be more practical while longer would be more elegant. Yesterday night I made a temporary decision. I skipped the crocheted edge and assembled long fringes on the stole, as they could easily be cut shorter if I'd change my mind. Now the knotting remains which I suspect will demand a lot of concentration. Let's see when I will have some peace and quiet for that.

4 comments:

agata said...

Jag vet att jag börjar bli patetisk i mina försök att dölja avundsjukan med käcka utrop, men jag kan inte undanhålla mig ett förtjust litet läte här: *Oooh*

Den är ljuvlig! LJUVLIG!

Smart att känna av längden tills den är knuten.

Elena said...

Jag blir faktiskt förvånad ibland när jag ser den och undrar om jag verkligen stickat det här.

Ja, kombinationen Noro och entrelac är helt enkelt oslagbart!

Har börjat knyta nu, men vilken tid det tar! Ikväll har jag endast kommit halvvägs på ena sidan. Men då har det varit en del avbrott för att rå om lillpojke som åkt på (förhoppningsvis årets sista) magsjuka.

Anna said...

Otroligt fin sjal!

Elena said...

Tusen tack, tror faktiskt att det handlar om en blivande favoritsjal!