Friday, June 16, 2006

Vad har stickats på sista tiden?

Trellis-koftan behöver en till ärm, ihopmonteras och sedan ett påstickat nackparti. Det blir väl en enkel match, jag som är så duktig på ihopmonteringar, ehhh. I min drömvärld finns inga knöggligheter och de stickade delarna monteras ihop till en perfekt enhet. Som det tycks se ut hos en hel del andra stickbloggare. Hmmm ... jag misstänker att en del superstickbloggare smygstryker sina stickningar innan de publicerar dem på sina bloggar?! Skämt åsido, tror jag kommer att bli jättenöjd när jag väl blir klar med den. Fan bara att jag började sticka detta flätmönsterprojekt så hårt. Nu måste jag ju fullfölja med samma stickfasthet för att den ska se något sånär vettig ut till slut. Ytterligare en utmaning med det här projektet är att garnet inte kommer att räcka vilket förmodligen beror på stickfastheten. Och, det har visat sig att just den här färgen utgått ur Rowans sortiment. Så det blir till att jaga runt lite... Garnbutiken Wincent i Norrtull som specialiserar sig på Rowangarner lär få ett besök av mig snart!

Ett annat betydligt enklare projekt är ytterligare ett par handledsvärmare enligt mönster av Anna/Stickfrossa. Den här gången i enkel alpaca tråd i färgen fuschia. Kanske något att matcha med min fuschiafärgade flowerbasketsjal en sval sommarkväll. Förresten, min mamma fick på sitt 60-årskalas i helgen den plommonfärgade flowerbasketsjalen och hanledsvärmare. Hon verkade gilla dem skarpt!

Just nu är min yngsta syster Maria på förlossningen ... och jag är bara sååå förväntansfull intill bristningsgränsen inför hennes sons ankomst till världen.

No comments: