Saturday, January 05, 2008

Accordion Beret

Ujj, vad det blåste kallt idag. Tanken var att vi skulle pulka lite med barnen, göra lite ärenden på stan och sen fika. Men pulkan fick ligga oanvänd på vagnen. Några stiffa poser framför kameran lyckades jag ändå med.

Oooah, how cold the wind was today. The idea was to do some sledging with the children, make some errands in the city and of course "fika". But the 'sledge' remained unused over the trolley. I managed to do some really stiff poses in front of the camera though.
Under julhelgen har det stickats på en Dragspelsbasker i det mjuka ullgarnet Ombré från Östergötlands Ullspinneri i färgen brungrön, inhandlat hos Garnhärvan. (Minns att även den här söta sjalnålen slank ned i shoppingkorgen.)

During the Christmas weekend I have knitted the "Accordion Beret" (Dragspelsbasker in Swedish)in the soft wool yarn Ombré from Östergötlands Ullspinneri in the colour browngreen, purchased at Garnhärvan. (I remember that also this qute shawl pin slipped into the shoppingbasket this time.)

Räta och aviga, några ökningar och minskningar, det låter ju inte så avancerat. Men vilket proffsigt slutresultat, den skulle kunna vara inhandlad i versta hantverksbutiken. Mössan sitter aningen tight över mitt stora huvud. Men så sitter mössan där den sitter då det blåser. Och så gör det inget om den töjjer sig med tiden.

Knits and Purls, some increases and decreases, doesn't sound advanced at all. But wow what a proffessional end-result, I think. It could have been purchased in any handicraft shop. The hat is a bit tight over my big head. But then it's staying on my head even when it's windy. And it doesn't matter too much if it gets looser with wearing.

17 comments:

Linda said...

Vad fin den blev! Underbara färger! Jag har också tittat på den sjalnålen, men ännu har den inte hamnat hos mig... :-)

Anna said...

Skitsnygg på dig!

Anonymous said...

Vilken snygg dragspelsbasker, färgkombinationen är jätteläcker, och passar dig fint!

Maud said...

Stilig!

Agata said...

Jag älskar det brungröna garnet från Östergötland! Och i kombination med brunt blev det en toppensnygg basker!

Dödergök said...

Det är så kul att se allas dragspelsbaskrar, de blir så personliga även fast det är en sån där stickning som "alla har stickat". Din blev jättefin!

PetraO said...

Ursnygg mössa, den klär dig verkligen!

kris said...

åhh den er kjempefin!

Vifslan said...

Å, den där diggar jag! Den är vrålsnygg ihop med jackan. Jag vill också!

Anonymous said...

åh vad snygg den är! var den svår att göra? jag har massor av garn kvar i ull som jag skulle kunna göra den där av om jag hade mönstret, men det verkar vara slut. attans!

happy new cap year!

Elena said...

Linda: Mmm .. jo, jag är nöjd med min allra första "basker"! Gillar att både "dalarna" och "åsarna" ändrar i ton kontinuerling. Det börjar med mörkbrunt/ljusgrönt och övergår allt mer i ljusbrunt/mörkgrönt. Kontrasterna bibehålls medan färgerna förändras.

Anna: Tack raring!

Ilsefin: Tack, mmm... färgerna är verkligen coola ihop. Funderar på om det kanske skulle blivit ännu snyggare i omvänd färgordning. Ljusbrunt/mörkgrönt som successivt övergår i mörkbrunt/ljusgrönt.

Maud: Tusen tack!

agata: Visst är det brungröna färgningen underbar. Och, va' mjukt garnet är! Har faktiskt endast använt det brungröna garnets bruna. Har delat härvan i två och stickat från två håll.


Dödergök: Taaack! Ja, visst är det kul med alla varianter! Trots att den finns i var och varannan stickerskas hatthylla så går det att få till något unikt genom olika färgval. Min nästa ska nog bli i endast röd Ombré. Då blir det inte de berömda kontrasterande färgerna, snarare en jämn övergång mellan olika röda nyanser.

PetraO: Oh, tack snälla du. Jag blir så glad av komplimanger! Det är extra kul tänka på när jag bär den (stolt) ;) !

kris: Tusen takk!

Vifslan: Mmm... visst är den fin. Kan verkligen rekommendera! Särskilt i det rekommenderade garnet från Östergötland.

Hanna: Mössan var verkligen inte svår att sticka. Möjligen gjorde jag det lite svårt för mig genom att sticka med strumpstickor, eftersom de var de enda jag hade till hands - maskorna fick inte riktigt plats när det var som mest maskor. I mönstret rekommenderas rundsticka, endast strumstickor på slutet. Kan helt klart rekommendera mönstret. Hoppas du får fatt på det snart, eller att du får låna av någon vän tillsvidare. ;) Trevlig fortsättning på det nya året!

Strumpstickan said...

Den blev snygg!

Elena said...

Tackar! Den har blivit en favoritmössa den här vintern!

Erika said...

Den klär dig verkligen!

Elena said...

Trivs verkligen i den här värmande baskern. Himla snyggt resultat tycker jag, för den var förhållandevis enkel och snabbstickad. Givetvis är det ett kanonmönster, men det underbara och mjuka Östergötlands garnet spelar också stor roll.

Gita said...

Urläckra färger i dragspelsbaskern!

Elena said...

Tack, visst är det mumsigt med brun-turkos-grönt!